top of page

FEDOR VAN ROSSEM

Fedor van Rossem - Creative Visualizer

 

Fedor van Rossem maakt tekeningen en animaties waarin hij vaak een grafische en klare lijn stijl gebruikt. Zijn specialisme is het maken van strakke grafiek, maar maakt daarnaast ook stripfiguren en duidende animatie.

 

Als creative visualizer maakt Fedor het mogelijk om elke onduidelijke vorm of situatie uit te beelden in een helder en begrijpelijke compositie. Of het nu om het uitleggen van een droom, internet phishing of een plattegrond van het lichaam gaat., het is mogelijk daar een artistieke impressie van te maken.

 

Fedor is geinspireerd door het werk van Escher en de onmogelijke figuren die door Penrose en Moebius zijn ontdekt en ontwikkeld.

In de serie KUBST (een samentrekking van Kunst en Kubus) wordt een onmogelijke figuur als uitgangspunt voor een puzzel gebruikt. Hierin is het spel van de onmogelijke 3d werking een extra handicap voor het oplossen van het doolhof.

Door in het figuur diverse trappen en ladders te bewandeelen, lijkt het toch mogelijk dat je overal kan komen.

Zijn puzzels zijn dan ook allemaal op te lossen.KUBST bestaat uit 3 levels. Eén level met alleen trappen en ladders, het tweede level met deuren. en het derde level met veel meer deuren.

De deuren in de puzzel hebben een in- en uitgang. hierdoor werken ze als portals, die in veel moderne games gebruikelijk zijn.Naast de onmogelijke figuren maakt Fedor ook 'kunst op maat' en wordt zijn werk internationaal verkocht.

Zijn werk wordt ook in de kunsthandel Catch Projecten in Utrecht aangeboden.

  

 


 

Artikel in het AD UN van 4 mei 2013

Door Jos van Sambeek

Foto: Fokke de Boer

Artikel in het AD UN van 25 mei 2013Naar aanleiding van het eerdere artikel koopt Het Utrechts Archief een exemplaar van 'Stairways to Utrecht'

Artikel op gezien in Venlo.nl op 2 juni 2014Aankondiging van 'Stairways to Venlo'.

 

FEDOR

S   I  N  C  E     1   9   6   8

FEDORVAN ROSSEM.NL

bottom of page